We are proud to present our new website to you. While not all functionalities are fully operational yet, and some pages may not be completely filled out or all clickable links may not be working, we hope you can still find the information you are looking for. If not, please feel free to email us at info@meijer-group.com.
Meijer Group Meijer Metal Meijer Handling Solutions Meijer Museum
๐——๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฅ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฐ๐—ผโ€™๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐—›๐—ฒ๐—ณ๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐—ธ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ-๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜๐˜€:
eur-pallet-handling

Wat U Moet Weten: ๐—ก๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—ธ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ, ๐—ฅ๐—ข๐—œ ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜๐—ผ๐—ฟ.

Het lijkt vanzelfsprekend om ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐—ผ-๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜๐˜€ op te tillen met standaard heftruckvorken, omdat dit al jarenlang de gangbare praktijk is. Dit is ook wat we vaak horen van heftruckchauffeurs en leidinggevenden wanneer we hierover in gesprek gaan. Echter, wanneer we vragen of er nooit schade ontstaat doordat de heftruckvorken te lang zijn bij het oppakken van een pallet aan de korte zijde, krijgen we vaak te horen dat chauffeurs goed getraind zijn en voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat de vorken aan de achterzijde uitsteken.

Goed ๐—ด๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น wordt vaak gezien als een garantie voor veiligheid, maar in de praktijk is dit een kwestie van perceptie. In de logistieke sector is het namelijk steeds ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ผ๐—บ ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป. Wanneer men uiteindelijk wel geschikt personeel aantrekt, staan ze vaak onder hoge werkdruk, wat de kans op fouten aanzienlijk vergroot.

Om ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป maar deze extra voorzichtigheid kost niet alleen tijd, en blijft het risico op schade toch aanwezig. Wanneer we doorvragen of er echt nooit iets misgaat, wordt er vaak met een glimlach toegegeven dat er echt wel schade optreedt. Hoewel dit als onvermijdelijk wordt gezien, moeten de kosten van schade wel worden gedekt, met alle bijbehorende gevolgen.

De ๐—ž๐—ข๐—ข๐—œยฎ ๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ผ๐—ฝ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ณ๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐—ธ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป bieden de mogelijkheid om de lengte aan te passen aan de specifieke situatie, waardoor het risico op schade aanzienlijk wordt verminderd. Voor het hanteren van Euro-pallets zijn de vorken ingeschoven 800 mm en in uitgeschoven toestand 1200 mm. Dankzij deze, vanuit de cabine, verstelbare instellingen wordt het ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฐ๐—ผ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ณ๐—ผ๐˜‚๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜„๐—ฒ๐—น ๐—ด๐—ฒ๐—ฒฬˆ๐—น๐—ถ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ, wat de werkdruk van de chauffeur aanzienlijk verlicht en de kans op schade verkleint.

Om bedrijven te helpen de voordelen van telescopische vorken beter te begrijpen, hebben we een eenvoudige ๐—ฅ๐—ข๐—œ-๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜๐—ผ๐—ฟ ontwikkeld. Deze tool geeft inzicht in de ๐—ธ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป die mogelijk zijn door het vermijden van schade en het ๐—ฒ๐—ณ๐—ณ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฒฬˆ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป met telescopische vorken.

๐—ฅ๐—ข๐—œ : https://lnkd.in/e5A77Vn5

Categories:
All
Cross-Docking
Double-deep
Euro-pallet Handling
KOOIยฎ Next
KOOIยฎ Next Level
KOOIยฎ ReachForks
KOOIยฎ Systems
Machine
Multi Pallet Handler
One-Sided (un)loading

We are trusted by the worlds leading companies in
manufacturing, warehousing and logistics: